Saturday, October 31, 2009

Salud!


Hippetihippetihoppandidontstop! Pandemien raser! Etter tidenes værste høstsesong for min egen del håper jeg at vinteren og våren skal bli min tid. Jeg er regelrett dritt lei av skranten helse og inneliv. Gleder meg ubeskrivelig mye til å kunne være ute en hel dag, buldre, gå på ski eller leke meg med mitt splitter nye snowboard i fjell og føyk. Jeg har innsett nå at god helse er en av de mest grunnleggende og viktige kvalitetene i livet. I hvert fall hvis alt du stort sett liker å gjøre beror på nettopp det. I går slo det meg at jeg savner de brutale wipeouts'ene på Unstad, jeg savner alle bulderne jeg ikke kommer meg opp, alle rutene jeg har psyka ut på, alle bakkene jeg har pint meg opp, alle de kjedelige og regnfulle joggeturene, all kjøringen til cragget, jeg savner vannblemmer og blodblemmer, jeg savner å være overtrent, å måtte teipe ringbåndet, jeg savner å skippe hviledager. Å gud som jeg savner å skippe hviledager! Jeg savner å henge ut og koke nok en espressokanne på cragget, spise tørre brødskiver i gjennomsiktig plastpose, tørke tak med dopapir, pusse vekk kalk fra iskald stein, stå med iskalde føtter i stive klatresko, med dunjakke, kald. Skli avgårde på padden som ligger på sammenpakka snø, slå på hodelyktene når det lille lyset forsvinner og mørket har tatt over. Jeg savner dårlige forhold. Jeg savner irritasjonen over dårlige forhold og dårlig form. Vespaboller! Jeg savner overprisa boller på vei til Stange. Nuvel. Mitt ønske for det neste året er å få oppleve alle disse tingene atter en gang. Fordi jeg vet at om jeg får det, så betyr det at ihvertfall helsa, er i orden.

Friday, October 23, 2009

Irland


På søndag drar vi til Irland....Hæ? Har du ikke hørt om The Burren; "the busiest quiet place in the world". 200+ routes ranging from VD to E8. The magic grade being around E3. Lots of Guinness and fiddle-de-de music can be found just down the road...Vi lader opp med litt seriøs westcoast surfing og flørting med irske Eer før det braker løs i Tronds femtiårslag på fredagen! Hiv og hoi!

Tuesday, October 20, 2009

ENDELIG!!!


Endelig er jeg på bedringens vei! To måneder på sofaen har tatt på, men på søndag kom forløsningen. Sola skinte (det regnet ihvertfall ikke) og vi satte oss i Pimp for å kjøre å leite etter buldre! Kom til et herlig landskap. Lungene virket som de skulle, kroppstemperaturen forholdt seg rolig og energien boblet. Det var en ubeskrivelig deilig følelse å endelig kunne være på stein igjen. Jeg ble så rørt at jeg måtte felle noen tårer. Nå er det snart slutt på antibiotikaen og jeg satser på at bakterier og virus er long gone! Kanskje får jeg til en tur til ut på stein denne uka. Må fortsatt være litt forsiktig, men herregud, man setter virkelig pris på å kunne være ute etter en sånn høst som jeg har hatt.

Sunday, October 4, 2009

Vingsand revisitado. Hasta cuando?

fine tak. mange mennesker. liten hytte. fint vær. nye buldere. sjokkvåkning. sprengt blokade. lite penger. Este fin de semana fuimos a Vingsand para celebrar mis cumpleaños. Caroline y Therese, las lokitas fuertisimas, estaban visitando y tambien una pila de gente de Trondheim. Yo estaba enferama como siempre y me puse mas o menos muy depresiva cuando no pude escalar. Pero hizimos una buena fiesta, pollo con arroz, cerveza, sherry y 2 kg smågodt. El tronco Olsen encontro problemas nuevas, las lokitas fuertisimas hicieron flashes y tomaron como los ancianos! Ahora hemos comido fiskeboller i hvitsaus con indiakrydder, un especialidad superloco de noruega. Mañana se vayan las chicas y les voy a extrañar mucho! Y mañana mismo tengo que mandar 25 paginas sobre relaciones de poder en Cuba. Ay mis dios, estoy en candela. Como extraño mi salud y mi libertad. Heroes er zeros sier El Tronco. Yo y el Tronco estamos pensando en pasar un año afuera, bloody hell, por que no Buenos Aires o Santiago de Chile? Vamos a ver!

Thursday, October 1, 2009

Endelig Bohuslän!






Hadde en fantastisk tur til Bohus forrige helg. Er like værsjuk igjen nå, men det var uansett en herlig tur! Högberget på fredagen, Häller på lørdagen og et forsøk på Ulorna på søndagen. Siste dagen endte i regn, men... Häller er det nye (og gamle) favorittcragget. Sola steiker, hestene tramper under deg, sprekken fyker oppover veggene. Det er bratt og eksponert. Klockrent! Kileklatringen har jeg ikke gjort alt for mye av de siste par årene, men herregud så morro det er! Får et fokus som er helt deilig i en hverdag som preges av å bruke hodet som en svamp (suge opp, holde på det som er sugd opp, for så å vri det ut igjen et annet sted). Tankene går i ett, men på Häller...ahhh! Det var helt nydelig!Tusen takk til Sunniva som plukka oss opp på Rygge og holdt seg tolmodig i ro på hytta når hun var syk. Og tusen takk til OK sin leide hytte. Og sist, men definitivt ikke minst: tusen takk til alle de vi forstyrret i det vi trådde inn på dette gårdstunet! Beklaget at vi forstyrret dere og at dere måtte trekke dere inn i vegger og bilder og lamper og tak!

Forrige Vingsandtur




Det var en gang for veldig lenge siden i Trondheim at vi hadde noe de kalte for sol. Det var den gangen for lenge sida og siden har vi ikke sett mer ti'n. Savnet blei for stort her en kveld og fingrene begynte å løpe over tastaturet. Mon tro om det finnes billige billetter til Rygge? Hva med Bohus i helga? Klikkklikkklikk. Svuppsvupp. Så var vi i bohus.