Monday, April 26, 2010

fokus, re-fokus og anti-fokus





Ny dag på Vingsand! Vilket lycks!0820ferja til Fosen. Kjørte gjennom tre snøstormer på vei ut. En hel dag med morro på Dalailama steinen. For en lykke! Avslutta med greske lammepølser og påskekaniner til halv pris i pimp. Kan det bli bedre???

Monday, April 19, 2010

Vingsand





I helga var det rekrutt-/landslagssamling på Fosen. Værmeldingene så mildt sagt dårlige ut, flyene ble kansellerte, bussene gikk ut i streik, togene var fulle og torsdag kveld virket tørr vingsandstein rimelig langt unna. Thomas fikk lånt bil i oslo og kjørte med Thilo, Jakob og Tina nordover. Maria, Tarjei og Eirik heiv seg med fra Trondheim og fredag morgen la vi ut med pimp stappfull av padder i riv ruskende glatte veier og full snøstorm. Åfjord, handle inne mat, kjøre litt til, snøstorm, værskille, vingsand....blå himmel og sol. Første dagen var kald, men fin. De grisesterke kidsa lekte og koste seg med Sandviksberget. På kvelden ble det dykking etter kamskjell og tacomiddag. Dag to: Morgenøkt på langfredag, ettermiddagsøkt på gamle ørn/hueco vingsand mm. De unge lovende senka den ene bulderen etter den andre og imponerte stort. Selv var jeg bare overlykkelig over å få være ute i strålende sol/snøbyger, helt råe forhold og god stemning. Dag tre: Snøstorm! Sjekka ut langveggen, men der snøbygene var så tette at vi verken så toppen av veggen eller havet der nede. Noen klatra på langfredag og lynx. Litt mer kamskjell og dykking og så var det bare å passe snippesken og kjøre slitne padder og unger og voksne hjem igjen etter en fin helg.

Friday, April 9, 2010

Påska 2010







Kjempe påske i nord! Vi våkna opp til strålende sol, blå himmel, hvitkledde topper og tørr stein (noe sig var det)hver eneste dag hele påska! Kenneth tjuvstarta og dro opp en uke før meg. Fikk gått litt toppturer med grimmy før jeg kom. Dag 1 begynte med tur på stormheimfjellet, et slaaaaakt fjell, men flott tur til tross for at de breie skia var overdimensjonerte for turen og føltes veeeeldig tunge for mine pinglete lår. Så gikk det slag i slag med skigåing, kveitespising, kakespising, øldrikking, barcelona mot arsenal t/r kamp, og så....endelig buldring! Venuspassasjen! Vi labba oss opp med truger, ski, padder, spade, kaffe, dopapir, kvikklunsj, appelsin, osv, osv, osv. Bulderen følger et riss der det kan finne på å sige ganske bra. Bulderen er lang, bratt og har massevis av flytt, men på et kritisk punkt var det p?&%¤vått og vi måtte bare stappe det fullt med dopapir. Første dagen fikk vi gått flyttet ved virkelig å være kreative mestre forbi halvmeteren med vått papir, men neste dagen måtte vi gi tapt for snøsmeltinga. Vi kommer igjen en annen gang! Uansett var det stor påskestemning i sola ved venuspassasjen denne påska:) Litt mer skiturer, litt mer leiting etter tørr stein (er ikke alltid så lett når vinteren og snøsmeltingen veksler på tida seg i mellom. Det hele ble krona med pølsegrilling i fjæra og innlevering av nok et kapittel på masteravhandlinga. Kan det bli bedre:)