Tuesday, February 23, 2010

Vinterleker


I mangel på inspirerende bilder fra knastrende kald stein og buldring under en kald vintersol, så kan man jo more seg med å mimre over tidligere storhetsepoker, blant annet i pipen. I disse OLtider gjelder det jo å finne fram til det man er virkelig best på og så gi alt for å komme med troppen til neste OL. Har hatt et par økter på I-bygget nå og forsøker å presse kroppen litt og litt tilbake til gamle høyder. Med verkende 'brakkis' og såre magemuskler tilbringer jeg kveldene på sofaen foran OLTV og peis, med eggelikør direkte fra Havanna. Strømprisene i Trøndelag har skutt i været på to døgn, nå ligger den på 11 kroner kwh! Vannmagasinene er snart tomme og de kommer til å halvere trykket i springen den kommende tida. En slags unntakstilstand. Godt at vi får lære at verken energien vår eller vannet vårt kommer fra en eller annen utømmelig kilde. Når snøen faller på nytt skal jeg ta med meg surfebrettet (uten finner) ut i parken og leke litt. Det kan anbefales!

Thursday, February 18, 2010

Her og der


I helga er det klatrekonkurranse i Viñales, Cuba. Da borres det opp et knippe ruter og så er det onsight konkurranse (eller kanskje flash) med kvalik, semi og finale. Norge (les:trondheim) har et knippe klatrere i Viñales om dagen så vi krysser fingre for at de skal forsvare fedrelandets ære! På http://www.escaladaencuba.com/ kan man følge med på hva som skjer av klatring på Cuba (om man kan lese litt spansk). Jeg drar til oslo for å avholde rekrutt/landslagssamling på klatreverket i helga. Det høres nesten like morro ut! På bildet er det Jenry (la cosita som han kalles) som er omkring 16år og prøver på et stadig ugått prosjekt i Viñales, ca 8c mente dem.

Thursday, February 11, 2010

11. februar 2010

Ja sånn går no dagan! Har satt i gang nytt prosjekt: gå til Dragvoll HVER dag. En time til i oppoverbakke og en time fra i nedoverbakke. Jeg holdt i ti dager. Det er tjue timer gåing det. Blei så sliten og støl til slutt at jeg verken evnet å klatre eller gjøre leksene mine. Så i morra kjøper jeg meg busskort og sparer heller krefter og helse til i-bygget og lesesalen:)

Saturday, February 6, 2010

I-bygget


Første økt på I-bygget gjennomført! Perfekt. Noen kilo lettere, og en del svakere, men morro er det! Nå venter en del uker med hardtrening for å komme tilbake i god gammel form, og ikke minst gjøre seg klar til det store prosjektet for 2010 med sunniva og kenneth. Blir superbra! I morra er det isklatring:) Bildet (for inspirasjon) er av Espen Samuelsen på 'Brad Pit' i Peak District.

Monday, February 1, 2010

La vida es así






Havannaklatreren Ricardo klatrer fem ganger i uka, som jobb maler han høye bygninger i Havanna, og nå drømmer han om å bygge et "rocodromo" - en buldrevegg der han kan trene til alle døgnets tider, bli sterk som et uvær og knuse Viñalesklaterne. Bestemora har sagt han får bygge vegg på kjøkkenet inntil han finner et mer egnet sted. Urban klatring i Havanna foregår ikke på byens mange skjeive bygninger eller gigantiske revolusjonsmonumenter. Det sørger mylderet av politipatruljer og overvåkingskameraer for. El Morro, er damtjernliknende, en borg bygget for mange herrens år siden. Parque Almendares er det andre stedet. Det er en sump. På veggen vokser det dusker av sopp og mugg på grunn av de fuktige omgivelsene. En liten elv skiller klatringen fra "El Fangito", en favelaliknende brakkeby med "illegale innvandrere" fra cubas østlige deler "El Oriente". Disse innbyggerne har kommet til Havanna i søken etter et bedre liv. Liknende bydeler vokser seg større og større for hver dag som går. De har ingen rettigheter der de er, La Libreta (rasjoneringskortet) gjelder bare for hjemstedet dems, det samme gjelder skole og helsetjenester. Samt retten til bolig og jobb. Havanna-klatring handler om å trøkke seg inn på en buss, hoppe av og kjøpe seg en cafecito på hjørnekafeen før man runder ned til cragget, henge opp topptau, for så å forsøke å finne opp varianter av varianter man har gjort tidligere. Klatringa er skitten og fæl, omgivelsene fuktige og intense, men klatring er det, og morro er det. Som overalt handler det om å henge ut med gode venner, forsøke å gjøre ting man ikke har gjort før, bli bedre og sterkere og mer motivert for hver gang.

Jeg sitter på flyplassen i san jose, costa rica. Venter på flyet til New york, spiser cinnabon og drikker te. Soloppgang etter en noe ubehagelig natt på flyplassgulvet. Baggen min bestemte seg for å bli igjen i Cancun eller Mexico city. Jeg på vei hjem. Karsten og Kristin landet i Havanna i forigårs og skal tilbringe tre uker i Vinales (!) Heldige er'em! Flere nordmenn er på vei ned og alle har dem med litt av hvert utstyr fra klatreverket til Ricardo og de andre klatrerne. Klomuttere, tak, seler, filmer, kalk..... Mot slutten av februar er det klatrekonkurranse i Vinales. Da bolter de opp tre nye ruter og så er det on-sight. Reidun endte på et sted mellom 2. og 5.plass i fjor. Blir spennende å se hvordan årets trøndere gjør det! Følg med på www.escaladaencuba.com

Hiv og hoi, nå kaster jeg loss og forlater latinamerika og karibia for denne gang.