Wednesday, April 3, 2013

Castillo de Bayuela

Etter den mest regnfulle marsmåned i Spania på 70 år (men som selvsagt ikke kan sammenliknes med enhvilkensomhelst normalmåned i trønderlag!), og etter en ukestur innom Spanias største feiring - Las Fallas - , og en pust i bakken i Granada, så returnerte jeg til en minneverdig påskefeiring i Madrid. Etter en semana santa som ihvertfall jeg aldri har sett maken til, så trengte både kropp og sjel en tur ut på den vidåpne La Mancha-sletten. Toledogjengen hadde besøk fra Barcelona, og jeg fulgte min vanlige rute med metro og buss til Toledo for så å bli plukket opp der av Toledeanerne.
 Skulpturene som nabolagene bygger under Las Fallas er opptil tredve meter høye og kan koste opp mot 300.000 Euros. De skal visstnok ha kritiske aspekter, gjøre narr av politikere osv., men ser kanskje mest av alt ut som grelle Disneyfigurer.
 Denne figuren var en av de største dette året. På bildet ses toppen av byggverket før siste hånd på verket ble lagt. I 2010-2013 er det kutta 7,4 milliarder euro i den spanske helsesektoren... (utdanning 6,4...). Fra 2007-2012 forsvant 4 millioner arbeidsplasser, nå er over 6 millioner spanjoler arbeidsløse. Høyeste andel i Spania noen gang. I overkant av 16 millioner spanjoler mottar sosial stønad... denne figuren skulle illustrere en slags fremtidsvisjon for Spania...
 ...og siste kvelden settes det fyr på alle byggverkene, branner som virkelig og bokstavelig talt slikka husveggene mange etasjer oppover.
 En rolig dag i en hvit landsby et sted sør for Sierra Nevada.

 Lega på et av de mest imponerende og spektakulære buldrene i Castillo de Bayuela, et Buttermilks-liknende problem, ca 7B.
Den Barcelonske gjest lander det tyngste flyttet på samme bulderet
 Gonzalo i grønt, på denne steinen finnes visstnok den største konsentrasjonen av 8'ere i Spania. Vanvittig flott!
Samme som over
 Lega avslutter dagen i solveggen
 ...og jeg begynte dagen med å ryke nok et ringbånd!!! Denne gangen ytterste leddet på høyre ringfinger. Helvete!!!
 Morgentimene, oppvarming, siesta...

Lega strekker ut på det lange flyttet...en klassiker
 Castillo de Bayuela og La Mancha sletten.
 Gonzalo
 på samme som over
...og Hampi på blomsterenga

No comments: